Dan Paul: BVB poate sprijini vanzarea actiunilor companiilor de stat prin parteneriatul cu bursa londoneza

Data publicarii: 08-05-2012 | Bursa

Bursa de Valori Bucuresti poate sprijini, prin acordul de cooperare incheiat cu Bursa din Londra, procesul de vanzare a actiunilor companiilor romanesti de stat pe piata internationala, si in special pe cea londoneza, a declarat marti, pentru AGERPRES, Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, cu prilejul dezbaterii cu tema 'Piata de capital romaneasca si piete de capital internationale', organizata la sediul BVB.

"Noul ministru al Economiei si-a anuntat deja intentia de a continua programul de privatizare a celor patru companii de stat, respectiv Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, la care se adauga Tarom (de la Ministerul Transporturilor n.r). Avand in vedere acordul de cooperare pe care il avem incheiat cu Bursa din Londra, noi putem sprijini autoritatile in demersul de vanzare a actiunilor acestor companii pe pietele internationale, si in special pe cea londoneza. Londra este o piata cu potential foarte mare, si care se bucura de o vizibilitate mult mai buna decat Bursa din Bucuresti", a afirmat Dan Paul. 

Potrivit lui Paul, listarea pachetelor de actiuni ale companiilor de stat la Bursa din Londra ar putea atrage dupa sine cresterea numarului de investitori straini interesati de achizitionarea acestor pachete. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: