Guvernul retrage banii acordati primariilor de Cabinetul Ungureanu si sisteaza perceperea ilegala de CASS pe pensii

Data publicarii: 09-05-2012 | Actualitate

Guvernul a adoptat marti o ordonanta de urgenta care prevede oprirea din conturile administratiei locale a sumelor alocate de fostul Cabinet Ungureanu din Fondul de rezerva, precum si sistarea perceperii ilegale a unor sume din contributia la asigurarile de sanatate din pensii, a anuntat premierul Victor Ponta.

Ordonanta de urgenta face referire la o decizie a Guvernului Ungureanu din 3 aprilie, prin care se alocau 648,233 de milioane de lei administratiei locale, pentru plata unor datorii si a unor lucrari la proiecte aflate in derulare. 

De asemenea, OUG pune in aplicare decizia Curtii Constitutionale, care a declarat ca este ilegal ca statul, prin casele judetene de pensii, sa retina anumite sume drept contributii la asigurarile sociale de sanatate din pensiile de peste 740 de lei. 

"Am pus in aplicare decizia Curtii Constitutionale si am oprit incasarea acelei cote de asigurari de sanatate pentru cei care au pensiile peste 740 de lei, dincolo de limita prevazuta de lege, iar, in al doilea rand, am decis recuperarea din conturile autoritatilor locale a sumelor distribuite prin HG 255/2012 de catre fostul Guvern", a declarat Victor Ponta. 

Ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a explicat ca de la autoritatile locale vor fi retrase sumele ramase necheltuite inca. 

Sursa: AGERPRES