Prima finala europeana gazduita de Romania. 200 de milioane de euro a cheltuit Romania pentru a fi o singura zi pe harta mondiala a fotbalului

Data publicarii: 09-05-2012 | Actualitate

Romania va afla astazi daca cheltuiala de 200 mil. euro facuta cu Arena Nationala a meritat. Finala UEFA a adus la Bucuresti 30.000 de turisti.  In cateva ore se va da startul celei mai mari competitii sportive organizata vreodata in Romania, finala Europa League fiind primul test major prin care trece piata locala pentru a dovedi ca poate organiza un eveniment de astfel de dimensiuni.

Miza este uriasa pentru ca Romania deja a pus pe masa 200 de milioane de euro pentru a construi un stadion de 55.000 de locuri, Arena Nationala, dar incasarile din acest eveniment abia daca ajung la 30 mil. euro.

Biletele sunt toate vandute, fanii spanioli deja au luat cu asalt Centrul Vechi din Bucuresti, camerele de hotel sunt inchiriate, vanzatorii de bere isi freaca mainile de bucurie, dar toate acestea nu aduc decat incasari de cateva zeci de milioane de euro pentru ca spaniolii sunt turisti chibzuiti si mai ales loviti de criza, venind dintr-o economie in care unu din doi tineri nu isi gaseste un loc munca.

Integral in Ziarul Financiar