SSIF Broker SA: PROFIT MAI MARE CU 86% FATA DE PERIOADA SIMILARA A ANULUI PRECEDENT

Data publicarii: 14-05-2012 | Bursa

Dinamica favorabila a indicatorilor macroeconomici din SUA si atenuarea temerilor privind expansiunea crizei datoriilor suverane din zona euro, au determinat o crestere a apetitului la risc si au sustinut  o evolutie pozitiva a pietelor financiare internationale in trimestrul I al acestui an. 

Conjunctura externa favorabila si gradul inalt de subevaluare a pietei locale, au contribuit la o revenire puternica a cotatiilor principalelor actiuni cotate la Bursa de Valori Bucuresti si o supraperformare a indicilor autohtoni fata de restul pietelor europene. Tinand cont de expunerea mare a portofoliului propriu pe piata de la Bucuresti, SSIF Broker SA a fost unul dintre beneficiarii acestor evolutii pozitive, profitabilitatea companiei  imbunatatindu-se considerabil  in aceasta perioada.  Astfel, la finalul primului trimestru al acestui an, profitul net inregistrat de SSIF Broker SA in primele 3 luni din 2012 a urcat la 4,251,779 lei, fiind echivalentul unei cresteri cu 86% fata de realizarile obtinute  in aceeasi perioada a anului precedent.  

Cifra de afaceri a scazut cu 10.7%, atat pe fondul diminuarii comisioanelor medii de tranzactionare cat si ca urmare  a  reducerii  cu 2,8% a  rulajelor  tranzactiilor clientilor  derulate  prin intermediul  SSIF Broker SA pe piata actiunilor de la Bucuresti fata de aceeasi perioada a anului trecut.  Cu toate acestea, SSIF Broker SA a reusit in conditiile diminuarii rulajului general pe piata de capital din Romania sa isi creasca cota de piata de la 3,12% la sfarsitul trimestrului I din 2012 la 3,49% la sfarsitul trimestrului I din acest an.  Totodata, ponderea veniturilor din comisioane incasate pentru tranzactiile intermediate la BVB in totalul cifrei de afaceri a fost de 79.1% fata de 88.1% in 2011.  

Produse structurate emise de SSIF Broker SA

In urma eforturilor sustinute ale echipei SSIF Broker SA beneficiind si de sustinerea neconditionata a membrilor Consiliului de Administratie al societatii, avand ca punct de plecare managementul inovator si dorinta de a rasplati asteptarile clientilor si ale actionarilor, SSIF Broker SA va lansa in 16.05.2012 produse structurate, destinate investitorilor activi, cu experienta si cu un apetit crescut pentru risc. In premiera pentru piata de capital din Romania, produsele structurate emise de catre SSIF Broker SA, sunt dezvoltate exclusiv pe plan intern. Certificatele turbo emise de catre SSIF Broker SA, sunt bazate pe cotatiile indicelui Dow Jones Industrial Average si vor fi tranzactionate in lei la Bursa de Valori Bucuresti.

Implicarea SSIF Broker SA in promovarea emitentilor din Romania

In cadrul eforturilor de crestere a activitatii SSIF Broker SA, si  in continuarea activitatii de promovare a emitentilor din Romania pe piata de capital desfasurata de catre SSIF Broker SA inca de la infiintare, societatea s-a implicat in activitatea de promovare la Bursa de Valori Bucuresti a unor emitenti care indeplinesc conditiile prevazute pentru listarea la bursa. Astfel, la data de 10.05.2012, Consiliul BVB a aprobat admiterea la tranzactionare a actiunilor emise de catre STIROM S.A. Bucuresti, pe piata reglementata la vedere, in sectorul titluri de capital, categoria a 2-a actiuni.

" Odata cu lansarea produselor structurate emise de catre SSIF Broker SA, demonstram continuarea politicii de dezvoltare a societatii. Cautam sa oferim clientilor nostri perspective si oportunitati noi, adresandu-ne asa cum ne-am propus si categoriei de clienti cu apetit crescut pentru risc. Rezultatele financiare ale societatii, in contextul actual al pietei de capital, demonstreaza determinarea conducerii societatii de a raspunde increderii actionarilor nostri.” - a declarat dl. Grigore Chis, director general al societatii.

Despre SSIF Broker SA

SSIF Broker SA este membru fondator al Bursei de Valori Bucuresti, si al SIBEX - Sibiu Stock Exchange, actionar la Depozitarul Central S.A. Bucuresti, Casa Romana de Compensatie, Casa de Compensatie Bucuresti, Fondul de Compensare al Investitorilor si membru al Bursei de la Viena, una dintre primele burse fondate din lume (1771).

SSIF Broker SA functioneaza pe baza deciziei de reautorizare a CNVM nr. 3097- 3098/10.09.2003, a autorizatiei de negociere in Bursa nr. D8/19.04.1995 si a atestatului CNVM nr. 457/27.06.2006 (numarul in registrul CNVM: PJR01SSIF/12007).

Veritabil pionier in promovarea pietei de capital, SSIF Broker S.A. s-a implicat in listarea la Bursa de Valori Bucuresti a unora dintre cele mai prestigioase societati din Romania, si a cotat 11 dintre cele 12 societati listate initial la BVB, pregatind si introducand la tranzactionare un numar de 45 societati printre care se numara Antibiotice Iasi, Azomures Targu-Mures, Terapia Cluj-Napoca, Artrom Slatina, Astra Vagoane Arad si altele.

In anul 2005, SSIF Broker SA a devenit prima si pana in prezent singura societate de investitii financiare listata la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria I.

SSIF Broker SA Cluj-Napoca are in prezent mai mult de 12.000 de actionari persoane fizice si juridice.  Cel mai important actionar persoana juridica este SIF Muntenia, cu o detinere de 12,514% din capitalul social. Capitalul social subscris si integral varsat este in prezent de 84.670.466,75 lei.SSIF Broker SA este o societate infiintata cu capital privat integral romanesc. De la infiintare si pana in prezent nici un actionar nu a detinut controlul asupra societatii; prin actul constitutiv se prevede ca nici un actionar nu poate sa detina mai mult de 15% din capitalul social al SSIF Broker SA. 

Din punct de vedere al valorii tranzactiilor efectuate atat in numele clientilor cat si in nume propriu, la Bursa de Valori Bucuresti, SSIF Broker SA s-a situat in permanenta intre primele societati de valori mobiliare din tara.

In  ceea ce priveste tranzactionarea instrumentelor financiare derivate la Bursa Sibex, SSIF Broker SA s-a situat de asemenea in permanenta pe primele locuri (I, II, III).

Ultimele stiri pe BankNews.ro: