Salariile bugetarilor vor fi majorate cu 8% de la 1 iunie si cu 7,4% de la 1 decembrie

Data publicarii: 15-05-2012 | HR/Cariere

Cuantumul brut al salariilor de baza de care beneficiaza personalul platit din fonduri publice ar urma sa se majoreze in doua etape pe parcursul acestui an, respectiv cu 8% fata de nivelul acordat pentru luna mai 2012, incepand cu data de 1 iunie, si cu 7,4% incepand cu data de 1 decembrie 2012, fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012.

Conform unui proiect de Ordonanta de urgenta privind aprobarea unor masuri pentru recuperarea reducerilor salariale, publicat luni pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS), cuantumul brut al salariilor de incadrare, al sporurilor, indemnizatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare aferent personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant se majoreaza in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii. 

Pentru personalul din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii, aflate in subordinea, sub autoritatea, in coordonarea Guvernului, ministerelor si celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, precum si din institutiile aflate in coordonarea primului-ministru si cele aflate sub controlul Parlamentului, cuantumul brut al salariilor de baza se majoreaza fara a depasi nivelul stabilit potrivit anexei nr. VIII la Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificarile ulterioare. 

Sursa: AGERPRES