Victor Ponta: Toate datele macroeconomice arata ca situatia este stabila si sub control

Data publicarii: 16-05-2012 | Politica

Toate datele macroeconomice arata ca situatia este stabila si sub control, a declarat miercuri premierul Victor Ponta, prezent la reuniunea anuala a consilierilor economici din reteaua externa.

'Ieri am avut o informare din partea guvernatorului Bancii Nationale si a ministrului Finantelor Publice. Din toate datele prezentate mie si presedintelui tarii a rezultat ca situatia este stabila si sub control', a spus seful Executivului, care a adaugat ca are foarte mare incredere in colaborarea dintre Banca Nationala si Ministerul Finantelor, in cadrul Comitetului National pentru Stabilitate Financiara. 

Ponta a mai spus ca isi doreste, la fel ca orice sef de guvern european, ca Grecia sa ramana in zona euro si in zona Uniunii Europene, dar acest lucru nu se decide la Bucuresti, Bruxelles sau Berlin, ci il vor decide grecii. 

La randul sau, vicepremierul Florin Georgescu, ministrul Finantelor Publice, a declarat miercuri ca in pofida situatiei din Grecia sistemul bancar este solid si bine capitalizat si ca nu crede ca autoritatile vor fi nevoite sa foloseasca banca-punte, introdusa recent de BNR pentru sprijinirea bancilor in dificultate. 

'Exista o colaborare foarte stransa intre banca centrala si celelalte institutii de supraveghere (CNVM, CSSPP, CSA). Analizam evolutiile externe, fluxurile de capital, situatia bancilor si a agentilor economici care au relatii. Sistemul bancar este solid si bine capitalizat. Nu sunt motive de ingrijorare, nici pentru populatie nici pentru firme', a afirmat Florin Georgescu. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: