Prahova: Doua persoane retinute in dosarul fraudelor de 600.000 de euro prin credite ilegale

Data publicarii: 16-05-2012 | Diverse

Doua persoane cercetate in dosarul fraudei de aproximativ 600.000 de euro creat unei banci comerciale prin obtinerea de credite ilegale au fost retinute de procurorii DIICOT, acestea urmand a fi prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva.

Seful DIICOT Ploiesti, Ionut Botnaru, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ca cele doua persoane, capii grupului infractional, respectiv ofiterul de credite si administratorul firmei de intermediere de credite bancare, vor fi prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventiva pentru inselaciune calificata cu consecinte deosebit de grave, constituirea unui grup infractional organizat, fals si uz de fals. 

Procurorii DIICOT au efectuat, marti dimineata, impreuna cu ofiteri din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate si cu sprijinul jandarmilor din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile 'Matei Basarab' Ploiesti, trei perchezitii in municipiul Ploiesti, la domiciliile liderilor unei grupari specializata in obtinerea de credite bancare in mod nelegal. 

Un numar de 15 persoane, intre care 14 invinuiti si un martor, au fost aduse la audieri, printre acestea aflandu-se si candidata PP-DD la Primaria Gornet, din judetul Prahova, Elena Dima. 

Liderii gruparii sunt persoane care activeaza in domeniul intermedierii de credite bancare sau ofiteri de credite din cadrul bancii care a fost prejudiciata cu aproximativ 600.000 euro. 

Procurorii au dispus in acest dosar inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune calificata cu consecinte deosebit de grave, constituirea unui grup infractional organizat, fals si uz de fals fata de 17 invinuiti. 

In urma perchezitiilor, au fost puse in executare doar 14 mandate de aducere, trei dintre cei 17 invinuiti nefiind gasiti. 

De asemenea, la audieri a fost condus si un martor in acest dosar. 

In urma cercetarilor, s-a stabilit ca, in perioada octombrie 2009 - 2011, membrii grupului infractional organizat, prin falsificare de acte, respectiv contracte de munca, adeverinte de venit, carnete de munca, fise fiscale, au facilitat obtinerea de credite bancare in mod nelegal de la o banca comerciala, cauzand un prejudiciu de aproximativ 600.000 euro. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: