Victor Ponta: Romania nu poate sa ratifice un acord asa cum este ACTA in momentul de fata

Data publicarii: 17-05-2012 | IT&C

Romania nu poate sa ratifice un acord asa cum este ACTA in momentul de fata, a declarat miercuri premierul Victor Ponta, prezent la RoNewmedia.

"Incerc sa-mi tin un angajament, cu aceasta ocazie, pe care il ceream Guvernului Romaniei inainte de a fi in aceasta functie, de a anunta ca, din punctul meu de vedere, Romania nu poate sa ratifice un acord asa cum este ACTA decat in momentul in care acesta va suferi modificarile necesare care sa garanteze libertatea si garantarea drepturilor private ale fiecaruia dintre noi", a anuntat premierul Ponta. 

Seful Executivului si-a exprimat totodata dorinta ca, in perioada urmatoare, noile tehnologii sa poata fi folosite pentru o guvernare mai transparenta. 

"Cred ca marea problema si de fapt unul dintre lucrurile pe care le foloseam mereu in Opozitie, era sa acuz puterea ca nu e suficient de transparenta. Acum, chiar mai repede decat ma asteptam, imi revine sarcina de a demonstra ca exista un serviciu public mai transparent", a adaugat Victor Ponta. 

Pe scena celui mai mare eveniment dedicat industriei digitale desfasurat pana acum in Romania, Victor Ponta a marturisit ca a dorit sa fie prezent pentru a da un semnal in privinta faptului ca un astfel de eveniment reprezinta o oportunitate extraordinara pentru tara noastra de a gazdui foarte multi oaspeti din strainatate, "practic ceea ce inseamna mintile tinere si de viitor ale unei industrii" aflate in plina dezvoltare. 

In opinia premierului, tarile din regiunea Europei de Est au acelasi potential in domeniu cel putin egal cu cel al celorlalte tari dezvoltate. 

In acelasi timp, Ponta a aratat ca este prezent la RoNewmedia ca o persoana "deja dependenta" de comunicare, de internet. 

"Ma si gandeam ca, daca intr-o dimineata, cineva mi-ar lua tableta si telefonul mobil, chiar ca nu as putea sa-mi indeplinesc decat foarte putine din sarcinile care imi revin in baza noii functii", a spus premierul. 

Nu in ultimul rand, bloggerul Victor Ponta a spus ca, daca a devenit mai "lenes" in aceasta privinta, promite in continuare comunicare pe retelele de socializare, atat in privinta deciziilor pe care le va lua, cat si pentru a recepta dorintele celor care il contacteaza in spatiul virtual. 

"Pana de curand, se spunea ca intotdeauna pestele cel mare il inghitea pe cel mic, acum se pare ca pestele cel mai rapid il inghite pe cel mai lent", a glumit premierul. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: