BERD: Romania nu trebuie sa faca inainte de alegeri cheltuieli care ar afecta consolidarea fiscala

Data publicarii: 21-05-2012 | Politica

Autoritatile romane ar trebui sa reziste tentatiei de face inaintea alegerilor parlmentare cheltuieli care ar afecta consolidarea fiscala din ultimii ani, iar pe termen mediu sa creasca competitivitatea, pentru a valorifica potentialul foarte bun de crestere al tarii, recomanda BERD.

"Obiectivul de deficit bugetar pentru acest an, de 2,2%, va fi dificil de atins, dar este important ca Guvernul sa incerce sa ramana cat mai aproape de acest nivel, pentru a ajuta la mentinerea increderii investitorilor. Este foarte important sa fie mentinuta (perceptia buna fata de Romania - n.r.). Exista intotdeauna tentatia de a cheltui mai mult inainte de alegeri, iar mesajul pe care il transmitem este ca autoritatile sa incerce sa reziste acestor tentatii", a declarat agentiei MEDIAFAX economistul BERD Peter Sanfey, care acopera in cadrul BERD mai multe state, intre care si Romania.

Ajustarea fiscala din ultimii ani a fost "impresionanta" si in acelasi timp "dureroasa", insa Romania a obtinut increderea institutiilor internationale si a pietelor financiare, a afirmat Sanfey.

Integral in Mediafax.ro