Liviu Voinea: Codul Fiscal va fi modificat; bugetul nu va fi schimbat in urmatoarele 6 luni

Data publicarii: 25-05-2012 | Finante-Banci

Schimbari de natura bugetara nu vor fi operate in urmatoarele sase luni, insa Codul Fiscal va fi modificat, pentru indeplinirea angajamentelor cu Fondul Monetar International si punerea in acord cu directivele europene, a declarat, vineri, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Liviu Voinea, la o conferinta a Consiliului Concurentei.

'Vrem sa imbunatatim Codul Fiscal. Toate masurile fiscale vor fi luate fara afectarea bugetului. Mai sunt si alte proiecte, dar care presupun modificari ale bugetului, astfel ca vor trebui sa astepte bugetele viitoare. Multe schimbari de natura bugetara nu se pot opera in sase luni, dar se poate schimba atitudinea, se poate schimba disponibilitatea, dorinta de colaborare, de a asculta mediul privat si cetatenii. Este necesara o deschidere catre mediul de afaceri', a afirmat Liviu Voinea. 

Secretarul de stat a adaugat ca modificarea Codului Fiscal urmareste indeplinirea angajamentelor cu FMI si punerea in acord cu directivele europene cu termen 1 iulie. 

'Un prim exemplu este propunerea privind modificarea Codului Fiscal care a intrat in prima lectura in aceasta saptamana si urmareste indeplinirea angajamentelor cu FMI si punerea in acord cu directivele europene cu termen 1 iulie. Suntem deschisi sugestiilor din mediul afaceri, zona privata', a precizat Liviu Voinea. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: