Cat costa listarea la Varsovia a Fondului Proprietatea

Data publicarii: 28-05-2012 | Bursa

Fondul Proprietatea estimeaza ca va avea costuri de 2,4 milioane euro pentru listarea secundara la bursa de la Varsovia. Jumatate din va fi incasata de consortiul format din JP Morgan, UniCredit Group si KBC Securities care va intermedia operatiunea.

Actionarii Fondului Proprietatea sunt convocati in data de 27 iunie pentru a-si da acordul final pentru listarea secundara la bursa de la Varsovia, propunere care a primit deja aprobarea de principiu intr-o AGA de la inceputul lunii aprilie.

Intermediarii operatiunii pentru listarea secundara la bursa din Varsovia vor incasa 5,4 milioane lei, iar cheltuielile pentru serviciile juridice sunt estimate la 2,2 milioane lei, potrivit bugetului pentru listare intocmit de administratorul FP, compania americana Franklin Templeton.

"Aceasta categorie de cheltuieli (onorariile intermediarilor -n.r.) reprezinta cea mai importanta componenta a bugetului pentru listarea secundara. Costurile asociate serviciilor furnizate de bancile de investitii vor fi de maxim 1,075 milioane euro, excluzand orice impozite sau taxe aplicabile, si vor include un onorariu fix, cheltuieli care trebuie rambursate de catre Fond si un onorariu variabil, corelat cu lichiditatea creata la bursa de valori varsovia.

Aceasta categorie de cheltuieli include, de asemenea, acolo unde este cazul, TVA-ul si impozitul retinut la sursa aferente cheltuielilor mentionate anterior", mentioneaza Fondul Proprietatea.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: