Pretul reglementat al energiei electrice va fi majorat cu 5% pana la finalul lunii iunie

Data publicarii: 29-05-2012 | Economie

Pretul reglementat al energiei electrice va fi majorat cu 5% pana la sfarsitul lunii iunie 2012 pentru populatie si pentru consumatorii industriali, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

De asemenea, autoritatile romane trebuie sa aplice calendarul eliminarii preturilor reglementate pentru consumatorii casnici incepand din 2013, pana in 2017. 

In ceea ce priveste pretul gazelor naturale, acesta ar urma sa se majoreze din 2013. 

La finalul celei de-a patra misiuni de evaluare, reprezentantii Comisiei Europene si Fondului Monetar International au anuntat ca liberalizarea tarifelor la electricitate pentru consumatorii casnici a fost amanata cu doi ani si se va incheia in 2017 si nu in 2015, cum se anuntase initial. 

Perioada in care se va efectua liberalizarea treptata a preturilor la energie pentru populatie a fost prelungita cu doi ani, urmand sa aiba loc in perioada 2013-2017, declara seful misiunii Comisiei Europene (CE) in Romania, Istvan Szekely. Acesta a subliniat ca Guvernul va decide in privinta preturilor la energie si gaze, iar Comisia a cerut un traseu foarte limpede si foarte direct. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: