Numarul cardurilor valide din Romania a crescut cu 7% in 2011

Data publicarii: 29-05-2012 | Finante-Banci

Expo Media organizeaza, la cererea comunitatii locale de afaceri, editiile anuale ale conferintelor de nisa "Credit & Collection Forum” - 13 iunie 2012 - si "Fraud Prevention Forum”- 14 iunie 2012, in incinta hotelului J.W. Marriott Bucuresti.

 Conform datelor BNR, numarul cardurilor valide, incluzand aici si unitatile co-branded si cu functie electronica, a crescut cu 7 procente in 2011, ajungand  la 13,35 milioane de unitati. In ciuda acestei cresteri, numarul  cardurilor active din Romania s-a redus cu 3,6 procente, ajungand la 10,8 milioane de unitati. Concluzia este ca increderea romanului in astfel de sisteme tranzactionale este in continuare scazuta, preferand cash-ul, desi bancile fac eforturi pentru a stimula interesul si accesul consumatorilor. Astfel ca, in 2011 numarul POS-urilor a crescut cu 6 procente, iar numarul ATM-urilor a crescut cu 904 unitati. Insa romanii folosesc cardurile doar o data la doua saptamani, cand se grabesc sa goleasca integral cardurile.

Pentru a ramane competitive si a asigura un mediu atractiv si stabil atat pentru consumatori, cat si pentru staff, companiile trebuie sa investeasca permanent in solutii pertinente si sigure de tip credit, collection si antifrauda, cand este vorba de coordonatele financiare si nu numai.  Inovatia, research-ul si know-how-ul specializat reprezinta imperative de succes pentru o organizatie moderna, care are drept obiectiv adaptarea strategica in functie de schimbarile din piata locala si internationala.

In acest context, Expo Media organizeaza cea de-a treia editie a conferintelor "Credit & Collection Forum” - 13 iunie 2012 - si "Fraud Prevention Forum”- 14 iunie 2012, in cadrul hotelului J.W. Marriott din Bucuresti. Editiile de anul acesta reunesc experti incontestabili ai domeniului, ce vor dezbate si propune directii si instrumente practice de echilibrare a proceselor financiare, cu focus pe nevoile de credit, colectare de creante si prevenire a fraudei, intr-un mediu economic instabil.  

Cea de-a treia editie a conferintei "Credit & Collection Forum” este posibila cu sprijinul partenerului strategic Kruk International si al partenerului Customer Service School, care sustine, an de an, si evenimentul "Fraud Prevention Forum”.

Printre speakerii "Credit & Collection Forum” 2012 se numara: Isabela Iacob - Director General, Kruk International, Nuria Simon Artigas - Managing Partner, Kam Carrer & Human Resource Consulting si Cristian Motca - Director - Credit, Collection & Accounts Receivable,  Vodafone Romania. 

La "Fraud Prevention Forum”, vor dezbate topicuri de maxim interes din aria de preventie a fraudei: Ioana Albani - Procuror Sef, Ministerul Public, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Radu Niculiu - Director, Fraud Prevention and Security, Vodafone Romania, Liviu Arsene - Senior Mobile Malware Researcher, Bitdefender, Tal Eisner - Senior Director Product Strategy, cVidya networks si multi alti lideri de nisa.

Pentru inscrierea la conferintele de business sau pentru a afla care sunt oportunitatile de parteneriat va rugam sa trimiteti un email catre laura.popescu@expomedia.ro sau sa sunati la +40731 191 919.

Costul individual de participare per conferinta este de 150 Euro + TVA. Grupurile de minim 3 participanti din aceeasi companie beneficiaza de un pret redus, respectiv 130 Euro + TVA de persoana, per eveniment. Informatii suplimentare despre evenimentele de afaceri sunt disponibile pe www.conferinte.ro.

Partenerii media ai coferintelor de business sunt: Contact Center Magazine, Wall-street, ClubAfaceri.ro, Ghiseul Bancar, Newschannel, Banknews.ro , Finzoom si Presaonline.

Expo Media este o agentie full service ce ofera o gama variata de servicii de calitate in domeniile: marketing si comunicare, research, consultanta de customer operations si organizare de evenimente de business.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: