Bursa a inregistrat ieri cel mai mare rulaj din ultimele 14 luni datorita unui deal cu titluri FP

Data publicarii: 29-05-2012 | Bursa

Bursa de la Bucuresti a scazut cu 0,71%, intr-o piata linistita si in care un deal cu 2,59% din actiunile Fondului Proprietatea (FP) de 199,4 milioane lei a propulsat lichiditatea la cel mai ridicat nivel din ultimele 14 luni. Cei mai multi investitori au continuat sa adopte pozitii de asteptare si vineri, astfel ca volumele de actiuni transferate pe piata principala au fost reduse si au insumat 11,2 milioane lei.

Un deal cu 2,59% din actiunile Fondului Proprietatea, pentru 199,4 milioane lei, a dus lichiditatea totala la 210,6 milioane lei. Un rulaj mai mare a fost inregistrat la 23 februarie 2011, cand BERD a vandut aproape 5% din actiunile BRD, pentru 454,7 milioane lei. Atunci, lichiditatea bursei a fost de 489,7 milioane lei.

Rulajul de ieri este de aproape patru ori peste cel de joi, de 55,6 milioane lei, care a fost sustinut tot de tranzactii negociate. Astfel, opt deal-uri cu 0,55% din titlurile BRD de 40,1 milioane lei au acoperit 72% din lichiditatea de joi.

Cel mai probabil, actiunile vizate in deal au fost cumparate de un investitor strain, intrucat majoritatea pachetelor mai mari de titluri Fondul Proprietatea sunt achizitionate de acesti jucatori. Tranzactia negociata de ieri cu actiunile Fondului Proprietatea a fost realizata la pretul de 0,5585 lei, similar ultimei cotatii inregistrate joi pe piata principala. "Interesul pentru actiunile companiilor mari il vedem prin tranzactiile deal care se fac pe piata. Din aceste deal-uri putem trage concluzia ca exista in continuare interes pentru bursa noastra, doar ca la un alt nivel, un nivel al celor care privesc strategic investitiile in companiile locale. Marea masa a investitorilor nu se mai afla in piata din diverse motive si, astfel, asistam la tranzactii importante doar prin deal-uri si nu in piata regular", a declarat pentru Mediafax Gabriel Necula, broker la Alpha Finance.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: