Recapitalizare pentru 4 banci elene, prezente si in Romania. Vezi ce inseamna

Data publicarii: 29-05-2012 | Finante-Banci

Statul elen a distribuit o infuzie de capital de 18 miliarde euro catre cele mai mari patru banci grecesti, a anuntat ministerul Finantelor de la Atena, institutiile de credit redobandind astfel accesul la operatiunile de refinantare ale Bancii Centrale Europene (BCE), transmite Reuters, preluat de Mediafax..

Astfel, National Bank of Greece, care detine  Banca Romaneasca, a primit 6,9 miliarde euro, Piraeus Bank a incasat 5 miliarde euro, EFG Eurobank, proprietarul Bancpost, a obtinut 4,2 miliarde euro, iar Alpha Bank 1,9 miliarde euro. Injectia a fost efectuata prin obligatiuni emise de Fondul European de Stabilitate Financiara si a consolidat rezervele de capital aproape epuizate ale National Bank of Greece, Alpha Bank, EFG Eurobank Ergasias si Piraeus Bank.

"Recapitalizarea punte a celor mai mari patru banci grecesti a fost finalizata prin transferul de fonduri de 18 miliarde euro de la Fondul Elen de Stabilitate Financiara. Injectia de capital reface rata de adecvare a capitalului a acestor banci si le asigura accesul la lichiditati de la Banca Centrala Europeana si Eurositem. Bancile dispun acum de suficiente resurse financiare pentru a sprijini economia reala", se arata intr-un comunicat transmis luni seara de ministerul elen al Finantelor.

Integral pe www.InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: