Speculatorii au pariat peste 30 de miliarde de dolari pe deprecierea euro

Data publicarii: 29-05-2012 | Finante-Banci

Investitiile speculative pe colapsul monedei europene au depasit pentru prima data in istorie 30 de miliarde de dolari. Euro a pierdut 5% fata de dolar in luna mai, atingand minimul ultimilor 2 ani, potrivit unei analize a Admiral Markets AS, companie de investitii si brokeraj.

Actiunile, pietele emergente, marfurile si chiar metalele pretioase se depreciaza puternic, in timp ce dolarul si yenul performeaza, ca urmare a intensificarii problemelor din regiune si a incetinirii economiei globale. Declinul monedei europene reflecta perfect ingrijorarea investitorilor, care si-au majorat,  in doar o saptamana, cu 12% pozitiile speculative pe vanzarea valutei regionale, conform raportului pe luna mai a Comisiei de Reglementare a Tranzactiilor Futures. 

Analistii Barclays Capital si Morgan Stanley considera ca euro va reveni in perioada imediat urmatoare, dar doar temporar, in timp ce specialistii UBS vad ca unica solutie pentru a revigora economiile europene si a stabiliza pietele financiare, noi masuri stimulative, care in cele din urma vor afecta euro.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: