Investitie de 8 milioane de euro la ArcelorMittal Galati

Data publicarii: 30-05-2012 | Afaceri

ArcelorMittal Galati a investit 8 milioane de euro la Otelarie intr-un pod rulant ultramodern, in grinzile de sustinere, in echipamentele electrice si de automatizare aferente, a anuntat, marti, directorul de comunicare al combinatului, Dorian Dunitrescu.

Potrivit acestuia, noul echipament, furnizat de o firma spaniola, are o durata de viata estimata la 30 de ani si o capacitate de 300 tone, fata de numai 200 tone cat avea cel vechi. Macaraua - cea mai mare din intregul combinat - este acum functionala si a primit certificarea ISCIR, dupa ce a fost testata in situatii cu sarcini de pana la 25% peste capacitatea sa. 

Pentru a nu afecta productia de otel, lucrarile de instalare a noilor grinzi de sustinere - care se vor finaliza la jumatatea lunii iunie - sunt realizate 'pe flux', ceea ce a insemnat masuri suplimentare de securitate, precum si o planificare si o coordonare complexa si minutioasa. Componentele de mari dimensiuni au fost instalate prin acoperisul Halei Convertizoarelor, cu ajutorul unei macarale de 750 tone. 

La montarea grinzilor s-a folosit sudura aluminotermica, o noutate pentru ArcelorMittal Galati, care ofera fiabilitate si o garantie prelungita de viata. 

'In ciuda constrangerilor de natura financiara si a efectelor crizei, continuam sa investim in fluxul cald de la Galati, pentru a-i asigura sustenabilitatea', a declarat directorul general al ArcelorMittal Galati, Bruno Ribo.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: