Ponta: Guvernul va reintregi salariile bugetarilor daca in urmatoarele 6 luni nu apare un fenomen economic total neprevazut

Data publicarii: 30-05-2012 | Politica

Guvernul va acorda reintregirea salariilor bugetarilor in decembrie 2012 daca in urmatoarele sase luni nu va aparea un fenomen economic cu totul neprevazut, a declarat premierul Victor Ponta intr-un interviu difuzat marti de Prima TV.

El a subliniat ca Guvernul dispune in buget de banii necesari recuperarii salariale si de spatiul de deficit bugetar suficient, dupa cum a fost negociat cu Fondul Monetar International, motiv pentru care va acorda majorarile salariale promise, "daca nu apare un fenomen financiar si economic cu totul si cu totul neprevazut". 

Premierul a exemplificat ca situatia neprevazuta ar tine de o "catastrofa" legata de evolutiile din Grecia, Spania sau Portugalia in zona euro. 

Seful Guvernului a subliniat ca in scrisoarea de intentie catre FMI autoritatile romane au precizat ca le vor acorda bugetarilor revenirea salariala, cu "acea conditie suspensiva, daca nu apare ceva rau", aceasta formulare fiind, in opinia lui Ponta, normala in relatia cu Fondul. 

Guvernul a anuntat in urma cu doua saptamani ca va acorda bugetarilor o majorare salariala de 8% incepand cu salariile din luna iunie, pentru ca incepand cu remuneratiile din luna decembrie bugetarii sa mai primeasca si restul de circa 7% pentru reintregirea salariilor la nivelul de dinainte de taierile din anul 2010. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: