Va fi iunie luna neagra a leului?

Data publicarii: 30-05-2012 | Finante-Banci

Pe piata futures mondiala, speculatorii au pariat peste 30 de miliarde de dolari pe deprecierea euro, suma record. La noi, analistii afirma ca BNR poate doar tempera devalorizarea leului si vad posibila la finele lunii iunie o pozitie la 4,5 lei a monedei europene.

Moneda europeana a ajuns sub tunurile speculatorilor. Investitiile speculative pe colapsul monedei europene au depasit pentru prima data in istorie 30 de miliarde de dolari, potrivit datelor cuprinse in raportul Comisiei de Reglementare a Tranzactiilor cu Contracte Futures (CFTC ) din SUA, preluate de analistii de la Admiral Markets. 

Ei estimeaza ca euro ar putea atinge valoarea de 1.21 fata de dolar pana la finalul lunii, de unde ar urma o revenire temporara spre 1.25, nivel inregistrat si in prezent: "Investitorii sunt doar panicati, nu si descurajati, faza in care ar vinde cu disperare orice activ de risc indiferent de pret, in cautare de lichiditate. Nu sunt semnale ca sentimentul la nivel global s-ar putea schimba in perioada urmatoare, iar aprecierea dolarului pe plan international atrage automat si un declin al leului, la 4.5 fata de euro la finalul lunii iunie", spune Cristian Cochintu, analist financiar al acestei firme.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: