Cat ne costa o casa cumparata prin credit

Data publicarii: 30-05-2012 | Finante-Banci

Putini sunt romanii care dispun de economii proprii pentru cumpararea unei locuinte, de cele mai multe ori nu dispun nici macar de avansul minim si acceseaza un credit de nevoi personale.

In functie de banii economisiti, si de incadrarea in conditiile impuse de programul Prima Casa, puteti apela la un credit Prima Casa sau daca valoarea imobilului este ridicata si nu aveti de unde acoperi diferenta dintre suma maxima acordata prin programul Prima Casa si valoare imobil, exista intotdeauna varianta unui credit ipotecar clasic.

Avans minim pentru programul Prima Casa

In cazul in care avem nevoie de 60.000 euro pentru a cumpara un apartament, avansul poate sa fie de doar 3.000 euro la Prima Casa, 9.000 euro echivalent lei daca luam un credit in moneda nationala sau 15.000 euro pentru credite in valuta.

Avansul la un credit Prima Casa este cel mai mic, insa solicantul acestui credit trebuie sa se incadreze in conditiile impuse, si anume, nu trebuie sa detina la data solicitarii creditului in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul sau sotia nici o locuinta sau care detine cel mult o unitate locativa, dobandita in afara programului Prima Casa, in suprafata utila mai mica de 50 mp.

Cei care nu intra in aceasta categorie trebuie sa aiba economii de minim de 9.000 euro sau 15.000 euro, sau sa apeleze la un credit de nevoi personale, la care insa conditiile au devenit mult mai restrictive, perioada de acordare a fost redusa la maxim 5 ani.

Integral in MoneyCenter.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: