OTP Bank Romania lanseaza o noua oferta de finantare, in domeniul agricol

Data publicarii: 30-05-2012 | Finante-Banci

OTP Bank Romania anunta lansarea unor noi produse de finantare, destinate companiilor care isi desfasoara activitatea in agricultura. Oferta OTP Bank pentru domeniul agricol cuprinde posibilitatea prefinantarii subventiilor APIA, creditarea in vederea achizitiei de terenuri agricole si credite oferite pe baza de certificate de depozit. 

Creditul pentru prefinantare subventii APIA - bunastarea pasarilor si a porcinelor, disponibil in lei, este destinat finantarii capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatilor curente (inclusiv pentru plata obligatiilor catre bugetul de stat si celelate bugete) de catre beneficiarii ajutoarelor de stat, pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor si a porcinelor, pȃna la incasarea acestora de la APIA (Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura). Creditul ofera clientilor urmatoarele avantaje:

  • Finantare de pȃna la 80% din valoarea subventiei ce urmeaza a fi primita;
  • Posibilitatea garantarii creditului de catre Fondurile de Garantare FNGCIMM sau FGCR;

Creditul pentru achizitie terenuri agricole este destinat achizitiei de terenuri pentru productia agricola si poate functiona ca un plafon de credite pentru investitii, ce ofera posibilitatea achizitionarii in timp a mai multor loturi de teren. Clientii pot beneficia de:

  • Finantare de pȃna la 80% din valoarea de achizitie;
  • Modalitati de rambursare flexibile, corelate cu fluxul incasarilor curente si a celor prognozate de afacerile acestora;
  • Perioada de gratie de pana la 12 luni;

Creditul pe baza de certificate de depozit este destinat finantarii capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatii curente si poate fi utilizat in una sau mai multe transe, oferind clientilor beneficii precum:

  • Finantare de pȃna la 80% din contravaloarea certificatelor de depozit prezentate la finantare;
  • OTP Bank le ofera clientilor sai consiliere in intocmirea documentatiei necesare accesarii acestor credite si un raspuns rapid.

"Am studiat cu atentie si intelegem nevoile moderne din domeniul productiei agricole, asadar noile produse de la OTP Bank destinate finantarii agriculturii le ofera clientilor nostri tot ce au nevoie pentru ca afacerile lor sa functioneze si sa se dezvolte. Consideram ca agricultura este o ramura importanta a economiei locale, a carei dezvoltare poate contribui substantial la cresterea economica a Romaniei. In acest sens, investitiile in agricultura sunt un factor determinant pentru alinierea la standardele moderne de lucru”, a declarat Laszlo Diosi,  CEO OTP Bank Romania.

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de 1500 de unitati, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: