AMENDA uriasa pentru ING

Data publicarii: 13-06-2012 | Finante-Banci
Grupul olandez de servicii financiare ING a acceptat sa plateasca 619 milioane de dolari pentru ca ar fi incalcat sanctiunile impuse de SUA prin ajutarea unor companii din Iran si Cuba sa transfere miliarde de dolari prin sistemul financiar american, informeaza publicatia britanica 'Financial Times'.

ING a acceptat ca aceste actiuni, care acopera peste 20.000 de tranzactii de la inceputul lui 1990 pana in 2007, au incalcat legislatia SUA, conform documentelor Trezoreriei americane, care a anuntat ca este cea mai mare amenda impusa vreodata pentru violarea sanctiunilor.

ING anuntase anterior ca a pus deoparte provizioane pentru a acoperi plata sanctiunilor. Compania olandeza este ultima amendata de autoritatile SUA, dupa ce Credit Suisse (Elvetia) si Lloyds (Marea Britanie) au platit 536 milioane de dolari si, respectiv 350 milioane de dolari in 2009, iar banca britanica Barclays a platit in 2010 aproximativ 298 milioane de dolari, iar HSBC (Marea Britanie) a anuntat ca s-ar putea confrunta cu investigatii in SUA din cauza unor tranzactii cu firme iraniene. 

 

Integral in Capital.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: