Consilierul onorific al premierului: Potentialul de crestere economica poate fi erodat de deteriorarea resursei umane

Data publicarii: 14-06-2012 | Economie
Valorificarea rezervelor interne, accesarea fondurilor UE si atragerea de resurse externe vor spori potentialul de crestere economica la 4-4,5%, de la estimarile actuale de 2-2,5%, dar deteriorarea resursei umane poate eroda acest potential, apreciaza Daniel Daianu, consilier onorific al premierului, informeaza Mediafax.

"Valorificarea rezervelor interne, prin reforme interne, atragerea de fonduri UE si atragerea de resurse din exterior pot duce la un potential de crestere de 4-4,5%, de la probabil 2-2,5% acum. Trebuie sa se evite insa situatiile rele in Europa. Daca va fi recesiune in Europa, ne va afecta potentialul de crestere. Conteaza enorm pentru Romania deciziile care se iau la nivelul UE. Conteaza si ce facem acasa, dar conteaza enorm si contextul macro", a declarat Daianu, la conferinta "Cei mai mari jucatori in economie", organizata de Ziarul Financiar.

El a adaugat ca potentialul de crestere economica a Romaniei s-a diminiat de la 5-5,5% la 2-2,5%.

"Potentialul de crestere va fi erodat in continuare daca nu combatem deteriorarea educatiei, a capitalului uman. Acesta este activul cel mai important pentru o economie si avem o mare problema din cauza deterioarea capitalului", a aratat Daianu. 

 

Integral in Gandul.info.