Lucian Isar: Procesul de recrutare pentru personalul de conducere la cele 48 companii de stat va fi transparent

Data publicarii: 20-06-2012 | HR/Cariere

Procesul de recrutare pentru personalul de conducere la 48 companii de stat va fi complet transparent in conditiile in care vor fi invitate toate firmele de specialitate, a declarat marti, ministrul delegat pentru Mediul de afaceri, Lucian Isar, intr-un eveniment referitor la piata de fuziuni si achizitii.

'Lansam in acest moment procesul de recrutare pentru 48 de companii. Va fi un proces transparent, liber, toate firmele de Executive Search si Head Hunting vor fi invitate. Sunt, daca nu gresesc, cam 250 - 260 de pozitii pe care le cautam. Cred ca acest proces va dinamiza piata corporate din Romania. Vor fi astfel mai multe oportunitati de angajare la fostele companii de stat. Unele dintre ele sunt niste destinatii foarte interesante si, bineinteles, veti vedea ca sunt mai greu de condus decat firmele la care ati operat anterior', a afirmat ministrul delegat pentru Mediul de afaceri. 

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, declara, la inceputul acestei luni, ca cea mai mare parte a companiilor din subordinea Ministerului Economiei ar putea avea management privat pana la sfarsitul anului. 

Pe langa limitarea pierderilor companiilor de stat, prin mai multe tipuri de proceduri si instrumente, Lucian Isar s-a referit marti si la Legea IMM-urilor care urmareste imbunatatirea mediului de afaceri. 

'Este o lege revolutionara. Discrimineaza pozitiv IMM-urile din Romania. Introduce multe elemente care, in Europa au fost introduse inca din 2008 si care vor ajuta acest segment al economiei nationale. Legea opereaza atat din punctul de vedere al vitezei de circulatie a banilor in sistem, precum si la nivel de micsorare a birocratiei', a explicat ministrul delegat pentru Mediul de afaceri. 

Acesta a subliniat ca, din perspectiva mediului de afaceri, sunt urmarite mai multe linii si nu secvential pentru ca s-ar pierde foarte mult timp. 

In context, Lucian Isar a amintit dezvoltarea a opt poli de crestere economica, intre care se numara o zona de aeronautica in Brasov, aglomerari de firme IT in zona Clujului, precum si un proiect complex care presupune logistica, transport multimodal, zona de re-export, terminale de gaz, petrol si containere, alveole portuare in zona Constanta. 

'Este un proiect care va fi conectat cu proiectul pan-european de reamenjare a fluviului Dunarea', a adaugat ministrul delegat pentru Mediul de afaceri. 

Marti, Wall-Street.ro, Ernst&Young si PeliFilip au organizat conferinta M&A Outlook in Noua Economie, un eveniment la care a participat si Lucian Isar, ministrul delegat pentru Mediul de afaceri.

Sursa: AGERPRES