Presedintele BCE lasa sa se intrevada posibilitatea majorarii ratelor dobanzilor

Data publicarii: 13-10-2006
Jean-Claude TrichetPresedintele BCE, Jean-Claude Trichet a declarat ca este posibil ca Banca Centrala Europeana sa majoreze din nou ratele principalelor dobanzi anul acesta, dar fara sa faca vreo precizare decisiva, informeaza NewsIn. "Am spus-o si o repet: nu vreau sa fac nicio declaratie care sa contrazica asteptarile pietelor", a declarat Trichet, cu ocazia unei conferinte de presa, la Dresda, la sfarsitul unei intalniri intre bancherii din Europa Centrala si cei din Rusia.

Pietele financiare estimeaza ca este posibila o noua majorare a ratelor principalelor dobanzi cu 0,25 de puncte de baza, la nivelul de 3,5%, in luna decembrie.

Banca Centrala Europeana a majorat, saptamana trecuta, ratele principalelor dobanzi, pentru a cincea oara in decurs de zece luni, la 3,25%. Aceasta ultima majorare a insemnat cea mai accentuata inasprire a conditiilor de credit din ultimii cinci ani.

Trichet nu a dat nicio declaratie cu privire la evolutia pentru anul 2007.

"Vom face ceea ce este necesar, pentru a garanta stabilitatea preturilor", a mentionat Trichet, repetand faptul ca deciziile BCE nu sunt luate in avans.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: