Bancpost distribuie in luna iulie InvestControl - noul produs de tip Unit Linked lansat de EFG Eurolife Asigurari de Viata

Data publicarii: 02-07-2012 | Finante-Banci

Bancpost pune la dispozitia tuturor clientilor persoane fizice interesate de investitii pe termen mediu un nou produs de tip unit-linked lansat de EFG Eurolife Asigurari de Viata, InvestControl, care ofera la maturitate garantarea integrala a capitalului investit, precum si un castig potential nelimitat.

 Prin suma minima de doar 500 de euro si garantarea 100% a investitiei initiale, InvestControl este un produs accesibil oricarui client persoana fizica, indiferent de venituri sau de gradul sau de familiarizare cu astfel de produse. Fereastra de vanzare este limitata la perioada 02 iulie - 03 august 2012, moneda este euro, iar durata contractului este de 5,5 ani, cu maturitate pe 14 decembrie 2017.

 InvestControl este un produs cu componenta duala, de protectie si de investitie. Componenta de protectie este reprezentata de o asigurare de viata cu suma asigurata de 3.000 de euro, acordata fara evaluare si valabila pe toata durata contractului. Componenta de investitie este asigurata prin achizitia de unitati de fond. Structura fondului de investitii este de minim 80% intr-o Nota Structurata si de maxim 20% in depozite Bancpost pe termen scurt. Nota Structurata are la baza un activ suport format dintr-un cos de actiuni emise de 20 de companii internationale de top si este listata la bursa din Luxemburg.

 Clientii pot contracta produsul InvestControl printr-o prima unica, in valoare de minimum 500 de euro. Din suma initiala, se vor deduce costul asigurarii de viata, de 20 de euro, si comisionul de emitere. Suma astfel obtinuta este folosita pentru cumpararea unitatilor de fond. Clientul va detine astfel un numar de unitati de fond, constant pe durata contractului, al caror pret este calculat si publicat zilnic. Valoarea contului clientului la un moment dat se calculeaza prin inmultirea numarului de unitati de fond cu pretul acestora din ziua respectiva.

 La maturitate, performanta fondului este calculata printr-un mecanism de evaluare al carui principal beneficiu este ca performanta anuala luata in calcul este cel putin egala cu cea aferenta anului anterior. Se elimina astfel posibilitatea unui randament negativ si se maximizeaza potentialul de castig. Mai mult, daca la maturitate valoarea fiecarei actiuni este mai mare decat valoarea ei la momentul emiterii Notei Structurate (14 decembrie 2011), clientii vor obtine un bonus de 5%.

 Dupa primele 6 luni, clientii care doresc sa isi rascumpere unitatile de fond inainte de maturitate o pot face in orice moment, la valoarea lor de piata, din care se retine o taxa de rascumparare.

 Pe langa garantarea integrala a investitiei si o performanta pozitiva, nelimitata, la maturitate, un alt avantaj al InvestControl este faptul ca profitul inregistrat nu este supus impozitarii globale.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: