Credit Agricole vrea sa vanda Emporiki Bank. Trei banci elene sunt interesate

Data publicarii: 02-07-2012 | Finante-Banci

Credit Agricole vrea sa vanda Emporiki Bank, care activeaza si pe piata din Romania. Trei banci elene, National Bank of Greece, Alpha Bank si Eurobank EFG, si-au exprimat interesul pentru preluare, cu conditia sa primeasca acordul Fondului Elen pentru Stabilitate Financiara, relateaza Financial Times, citat de Mediafax.

Grupul francez a decis in iunie ca transfere toate subsidiarele Emporiki Bank din Balcani, inclusiv cea din Romania, catre Credit Agricole. Banca Nationala a Romaniei si-a dat acordul pentru cumpararea pachetului de actiuni ale subsidiarei Emporiki Bank din Romania de catre Credit Agricole, iar numele institutiei de credit va fi schimbat in august in Credit Agricole Bank Romania.

National Bank of Greece (NBG), Alpha Bank and Eurobank EFG, cele mai mari banci din Grecia, au indicat ca sunt pregatite sa faca oferte competitive pentru Emporiki, cu conditia sa obtina aprobarea Fondului Elen de Stabilitate Financiara (HFSF), au declarat doua surse bancare. Reprezentantii Credit Agricole din Paris au refuzat sa comenteze.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: