Basescu ii raspunde lui Pop: Niciodata nu am facut masterat

Data publicarii: 02-07-2012 | Politica

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca nu a absolvit niciun masterat, spunand ca nu este "nici doctor, nici dottore". "Am inteles ca un domn ministru spune nici mai mult nici mai putin ca as fi absolvit un masterat si spune ca l-as fi plagiat. Niciodata nu am facut cursuri de masterat. Nu sunt nici doctor, nici dottore", a spus Basescu luni, intr-o declaratie la Cotroceni. 

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a lasat sa se inteleaga, luni, ca presedintele Traian Basescu ar fi plagiat in teza de masterat. Intrebat de ziaristi, la sediul ANI, ce parere are despre solicitarea sefului statului ca ministrul propus al Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa depuna o declaratie pe propria raspundere ca nu a plagiat, Liviu Pop a raspuns: 'Sa-l intrebati si pe Traian Basescu, daca atunci cand si-a facut masterul in Norvegia si era deputat, daca nu cumva a plagiat in teza de master'. 

Dupa ce a iesit din sediul ANI, Liviu Pop a explicat ca a luat informatiile despre masterul facut de Traian Basescu de pe 'site-ul prezidential', insa a negat ca ar fi spus ca seful statului ar fi plagiat. 

Intrebat din nou daca a vrut sa spuna ca lucrarea lui Basescu este plagiata, Pop a spus: "Nu, Doamne fereste, n-am spus eu lucrul acesta, dar deja cerem fiecare plagiatul. Sa cerem si noi lucrarile copiilor date la scoala daca nu au fost plagiate". 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: