Ordonanta guvernamentala: Curtea Constitutionala nu se mai pronunta cu privire la hotararile Parlamentului

Data publicarii: 04-07-2012 | Actualitate

Guvernul a adoptat o ordonanta care anuleaza prerogativele Curtii Constitutionale de a se pronunta cu privire la hotararile Legislativului, a anuntat miercuri ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mircea Dusa.

"Ordonanta spune ca se retrag din textul actual pronuntarile Curtii pe hotararile Parlamentului si nicidecum nu are vreo legatura cu avizul Curtii pe suspendarea presedintelui", a spus Dusa. 

Potrivit acestuia, "niciodata Guvernul sau Parlamentul nu a initiat un demers de invalidare a unor judecatori de la Curtea Constitutionala", a adaugat ministrul. 

El a sustinut ca modificarea adusa de Guvern este de fapt o revenire la situatia de acum doi ani, cand Curtea Constitutionala nu se pronunta in legatura cu hotararile Legislativului. 

"Nici pana acum doi ani - cand s-a introdus un amendament de catre un parlamentar - hotararile Parlamentului nu puteau fi analizate si picate de Curtea Constitutionala", a sustinut Mircea Dusa. 

El a mentionat ca avizul Curtii privind suspendarea presedintelui tarii "este prevazut in Constitutie si nu a modificat nimeni". 

Potrivit unor surse guvernamentale, in ordonanta adoptata de Executiv avizul Curtii Constitutionale privind suspendarea sefului statului este unul consultativ, nu obligatoriu. 

Sursa: AGERPRES