Georgescu asteapta vizita FMI pe 24 iulie: Am indeplinit criteriile cerute in acord

Data publicarii: 05-07-2012 | Finante-Banci

Autoritatile romane au informat Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana ca Guvernul a indeplinit criteriile deficitului bugetar general consolidat in baza datelor estimate la 30 iunie iar delegatia finantatorilor internationali va veni la Bucuresti pe 24 iulie pentru evaluari, a declarat miercuri ministrul Finantelor Publice, Florin Georgescu.

"Misiunea institutiilor financiare internationale va veni la Bucuresti pentru a analiza stadiul realizarii angajamentelor noastre la sfarsitul semestrului I. Misiunea va veni pe data de 24 iulie. Am informat deja creditorii internationali mentionati ca pe baza datelor estimate la 30 iunie s-a indeplinit criteriul privind deficitul bugetului general consolidat asumat prin documentele negociate si semnate cu aceste institutii", a spus Georgescu, la Guvern. 

El a apreciat ca se remarca o buna incasare a veniturilor la bugetul statului, ceea ce, corelat si cu ultimele informatii, privind numarul autorizatiilor de constructii, comertul cu amanuntul, dau oficialilor guvernamentali sperante ca economia se misca in parametrii preconizati si ca Romania se va incadra in tinta de crestere economica asumata in anul 2012. 

Georgescu a recunoscut insa ca sunt si anumite intarzieri in realizarea obiectivelor asumate in acordul cu FMI. 

"Suntem in termen cu obligatiile asumate inclusiv nu numai pana la sfarsitul semestrului I, ci pana in cursul lunii iulie. Deci pana la venirea misiunii fondului vom putea prezenta expertilor misiunii ca toate cele ce ne-am angajat sunt realizate sau aproape de realizare, cu mici intarzieri, de o saptamana - doua, datorate unor factori obiectivi", a afirmat vicepremierul. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: