Cu cat poate creste CURSUL VALUTAR in cazul referendumului

Data publicarii: Astazi, 05-07-2012 | Finante-Banci

Parerile dealerilor, in privinta deprecierii monedei nationale, sunt aproape toate la unison: instabilitatea politica depreciaza leul, iar cursul ar putea creste cu 10% daca se ajunge la referendum.

"Orice instabilitate politica depreciaza leul, dar comentariile cu atacurile asupra Curtii Constitutionale amplifica ingrijorarea. BNR a fost prezenta in piata, dar nu agresiv. Daca se ajunge la referendum cred ca BNR mai lasa cursul sa creasca cu 1.000 de puncte (10% - n.r.)", a declarat un dealer pentru Ziarul Financiar.

Un alt dealer al uneia dintre principalele banci comerciale locale a declarat, pentru Hotnews.ro, ca si alte monede din zona se afla pe un trend usor de depreciere, dar sunt mai stabile decat leul.

"Pietelor financiare nu le plac turbulentele politice. Ele vor calm, stabilitate si predictibilitate. Si celelalte monede regionale sunt pe un trend usor de depreciere, dar sunt mai stabile decat leul. Daca deprecierea va fi mai consistenta, nu excludem interventii centrale", a comentat dealerul, pentru sursa citata.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: