Parlament: Sedinta comuna privind suspendarea presedintelui a inceput

Data publicarii: 05-07-2012 | Actualitate

Sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor in care va fi prezentata cererea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu a inceput, joi, la Palatul Parlamentului.

La sedinta plenului reunit participa si seful statului Traian Basescu, care a fost intampinat la sosirea la Palatul Parlamentului de presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea. 

Basescu este insotit la Parlament de mai multi consilieri prezidentiali. 

Traian Basescu se confrunta pentru a doua oara cu un vot, in Parlament, de suspendare a sa din functie, dupa cel din 19 aprilie 2007. 

Decizia de atunci a Legislativului, luata cu 322 de voturi "pentru" si 108 "impotriva" din cei 430 de parlamentari prezenti, a condus pentru prima data in istoria post-decembrista la organizarea unui referendum prin care cetatenii cu drept de vot au fost chemati la urne sa se pronunte daca il mai doresc presedinte pe Traian Basescu. 

In urma referendumului din 19 mai, 74,48% dintre participantii la vot, respectiv 6.059.315 de persoane, au votat impotriva demiterii lui Traian Basescu, iar 24,75%, adica 2.013.099 de persoane, au votat pentru demiterea acestuia. 

In 2007, Basescu nu s-a prezentat in plenul Parlamentului. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: