Apple se pregateste sa lanseze o noua tableta, cu un ecran mai mic decat al iPad-ului

Data publicarii: 05-07-2012 | IT&C

Grupul informatic american Apple se pregateste sa lanseze o noua tableta, care va avea un ecran mai mic decat cel al modelului iPad, relateaza Wall Street Journal, preluat de AFP.

"Furnizorii asiatici de componente pentru Apple se pregatesc de producerea in masa, in septembrie, a unei tablete al carei ecran va fi mai mic decat cel de la iPad", scrie publicatia americana pe pagina sa de internet, citand responsabili ramasi sub protectia anonimatului din cadrul unora dintre acesti furnizori. 

Doua surse aflate la curent cu pregatirile sustin ca diagonala ecranului tabletei ar urma sa fie mai mica de opt inci (circa 20 de centimetri), in timp ce diagonala iPad-ului este de 9,7 inci (circa 25 de centimetri), noteaza cotidianul. 

Articolul precizeaza ca lansarea noului produs ar putea permite Apple sa-si mentina pozitia dominanta pe piata tabletelor, unde concurenta a devenit tot mai acerba dupa recenta intrare pe aceasta piata a grupului sud-coreean Samsung si a companiilor americane Amazon, Microsoft si Google.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: