Parlamentul a respins propunerea privind constituirea comisiei de ancheta in cazul suspendarii presedintelui

Data publicarii: Astazi, 05-07-2012 | Politica

Parlamentul a respins prin vot joi constituirea comisiei de ancheta pentru analiza cererii de suspendare a presedintelui Romaniei. Plenul reunit al Parlamentului a respins propunerea PDL de a se constitui o comisie de ancheta, cu 216 voturi pentru si 19 abtineri. 

"Potrivit regulamentului sedintelor plenului reunit, in cazul savarsirii unor fapte grave din partea presedintelui tarii se poate declansa institutia suspendarii acestuia din functie. Am ascultat materialul prezentat de cei ce l-au intocmit si am constatat ca suntem in prezenta unei insiruiri de atitudini, de declaratii, de opinii care in mod cert nu pot fi calificate ca fiind fapte grave. Avand in vedere ca legal propunerea de suspendare a presedintelui impreuna cu dovezile se trimit Curtii Constitutionale pentru a da un aviz, apreciez ca materialul se dovedeste a fi totalmente insuficient. Acest material nu poate sa aiba temei juridic pentru declansarea unei proceduri de suspendare a presedintelui Romaniei", a spus deputatul PDL Ioan Oltean. 

El a adaugat ca pentru a evita punerea intr-o situatie "ridicola" a Parlamentului, in numele grupului PDL, propune constituirea unei comisii comune de ancheta care sa verifice si sa adauge elemente care intr-adevar sa justifice suspendarea presedintelui Romaniei. 

Reprezentantul PNL Eugen Nicolaescu a spus ca liberalii nu sunt de acord cu constituirea unei comisii de ancheta. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: