Ministerul Sanatatii mareste birul pus pe mediul de afaceri

Data publicarii: Astazi, 05-07-2012 | Economie

Statul ar putea incasa mai multi bani din contributiile la sanatate prin simpla modificare a bazei de calcul. Spre exemplu, in cazul unei persoane platite cu salariul minim pe economie, contributia la sanatate va fi de 104 lei, fata de 36 de lei cat este in prezent.

Ministerul Sana-tatii a publicat ieri pe site-ul de in-ternet al insti-tutiei noul proiect de Lege a sana-tatii, care va sta in dezbatere publica timp de 60 de zile inainte de a fi adoptat.

In prezentarea sa, autorii proiectului de la Ministerul Sa-natatii sustin ca nu se schimba cotele procentuale de con-tributii pentru sanatate. Acestea vor ramane 5,5% pentru asigurat, 5,2% pentru angajator si 5,5% pentru asiguratii a caror contributie este platita din alte surse.

Proiectul modifica insa baza de calcul a acestor contributii, astfel incat statul sa incaseze mai multi bani de la companii si asigurati. Daca noua modalitate de calcul va fi aplicata, ea va reprezenta inca o lovitura data mediului de afaceri.

Potrivit proiectului, in cazul angajatorului, cotele procentuale de contributie nu pot fi  mai mici de 5,2 la suta, aplicate la un salariu mediu brut pe tara.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: