Imbranceli intre sustinatorii si opozantii presedintelui la mitingurile din Capitala. Ce s-a intamplat in tara

Data publicarii: 06-07-2012 | Actualitate

Joi a fost ziua mitingurilor in Bucuresti, dar si in tara. Totul a inceput in Capitala cand 3.000 de pedelisti, dar si reprezentanti ai societatii civile, au protestat fata de mutarile impuse de USL in ultima perioada. Mitingul s-a desfasurat incepand cu ora 18.00 in Piata Revolutiei din Bucuresti, unde s-au aflat alaturi de sustinatorii presedintelui Basescu fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, presedintele PDL Vasile Blaga, europarlamentarii Monica Macovei si Cristian Preda.

Cel care a facut apelul a fost presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, care a cerut in urma cu doua zile bucurestenilor sa vina in Piata Revolutiei, pentru a manifesta pasnic pentru apararea democratiei. El a spus ca are speranta ca la manifestare vor fi prezenti inclusiv oameni care au votat USL dar care condamna "astfel de practici". Videanu a spus ca prin actiunile din ultimele doua zile "in tentativa de a subordona toate institutiile statului, USL, pentru prima data dupa 1990, muta dezbaterea politica in strada".

In paralel cu mitingul de la Ateneu, in Piata Universitatii s-au strans opozantii presedintelui Basescu, pe trotoarul din fata Teatrului National, in timp ce vizavi, Fantana de la Arhitectura s-a trasformat intr-o zona stapanita de alti manifestanti - anti USL. Conflictele n-au intarziat sa apara intre cele doua tabere, dar au fost rapid inabusite de jandarmi, care i-au ridicat pe doi dintre protestatarii care au inceput sa-si care pumni. Acest tip de incidente nu au fost singulare. La fel s-a intamplat si la Arad unde doua mitinguri pro si contra Basescu s-au desfasurat in paralel. Miscari au fost si la Cluj, dar si la Bistrita.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: