ING: Ofensiva USL va afecta cursul pe termen lung

Data publicarii: 06-07-2012 | Finante-Banci

"Politica romaneasca, de o agitatie recunoscuta, tinde sa fie ignorata ca zgomot de fundal, dar de aceasta data acapararea puterii de catre USL este destul de serioasa pentru a conduce la o slabiciune cu durata mai lunga a cursului euro-leu”, se arata intr-o nota de cercetare a ING, care vede o apropiere rapida de cotatia 4,55 lei/euro.

 Guvernul a fost, din fericire, foarte atent sa evite comparatiile cu Ungaria si divergentele avute de premierul Viktor Orban cu institutiile internationale, scriu analistii ING, citati de Mediafax. Mai mult, tinta de deficit bugetar pare sa fi fost atinsa in prima jumatate a anului, in timp ce premierul Victor Ponta promite demiterea tuturor minstrilor care nu reusesc sa atinga obiectivele stabilite cu FMI. Accelerarea pasilor catre suspendarea presedintelui s-a transpus deja intr-o presiune de depreciere asupra leului, noteaza analistii bancii.

 Odata cu apropierea votului de suspendare, va depinde de BNR sa stabilizeze leul, mai ales daca decizia de joi a Bancii Centrale Europene se limiteaza doar la reducerea dobanzii de politica monetara anticipata de pietele financiare. "Estimarea noastra pe termen mediu, de 4,55 lei pe euro, devine realitate foarte rapid”, se arata in nota.

Integral in Puterea.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: