Traian Basescu: Mergem la referendum; daca as avea un al treilea mandat, probabil nu ar fi reusit suspendarea

Data publicarii: 06-07-2012 | Politica

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri seara, ca observa un salt calitativ al clasei politice, mentionand ca in 2007 a fost suspendat de 322 de parlamentari, iar acum de 256.

"In concluzie: Mergem la referendum! Dar, inainte de a merge la referendum, as vrea sa fac cateva comentarii. Observ un salt calitativ apreciabil in clasa politica. V-as ruga sa va aduceti aminte ca in 2007 am fost suspendat cu 322 de voturi, iar astazi cu numai 256. Probabil daca as avea un al treilea mandat, nu ar reusi suspendarea. Sa vedem daca il termin si pe-asta", a afirmat Basescu, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni. 

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri seara, ca nu tine de scaun, dar a atacat la Curtea Constitutionala hotararea Parlamentului pentru ca este o obligatie a lui ca sef de stat. 

"Nu tin de scaun, dar ca si in 2007, cand am atacat hotararea de suspendare, si acum am obligatia ca presedinte in functie sa epuizez toate solutiile constitutionale pentru descrierea, daca vreti, a unui abuz de exact acelasi tip ca cel din 2007", a afirmat Basescu, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni. 

Presedintele a declarat ca ideea ca un sef de stat poate fi suspendat ori de cate ori are in Parlament o majoritate ostila reprezinta un element de instabilitate a statului. 

"Ideea de presedinte al Romaniei care poate fi suspendat ori de cate ori are in Parlament o majoritate ostila este un element profund de instabilitate a statului roman pe termen lung. Probabil, marea eroare s-a facut in 2007, cand s-a acceptat o asemenea abordare, ca un sef de stat daca nu are majoritate in Parlament trebuie sa fie sau poate sa fie suspendat", a afirmat Basescu, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni. 

Presedintele Traian Basescu a afirmat vineri seara ca spera ca hotararea Guvernului privind organizarea referendumului referitor la suspendarea sa sa fie una corecta, iar buletinele de vot sa fie tiparite de Monitorul Oficial. 

"O sa intru in campania de referendum, sper ca hotararea Guvernului legata de organizarea referendumului sa fie una corecta, sper ca buletinele de vot sa nu se tipareasca de-a lungul si de-a latul patriei de tot soiul de srl-uri, sper ca Monitorul Oficial sa fie desemnat sa tipareasca buletinele inseriate si altfel, cu adevarul si cu Constitutia mergem la referendum. Un referendum care va avea o campanie", a declarat Basescu, la Palatul Cotroceni. 

Presedintele Traian Basescu si-a exprimat speranta ca romanii nu-si doresc "linistea din timpul Guvernului Iliescu", perioada despre care spune ca "s-au construit venele puternice" ale sistemului de coruptie transpartinic. 

"Am inteles ca se va desfasura pe data de 29 (29 iulie, referendumul pentru suspendare - n.r.), care imi va prilejui momente de explicare a ceea ce s-a intamplat in mandatul meu. In care voi fi la fel de cinstit ca si in campania trecuta, sa le spun romanilor ca daca voi reveni in functia de presedinte va fi in continuare imposibil ca impostorii si hotii din politica sa negocieze cu mine linistea si libertatea lor. Va fi imposibil sa nu privesc la modul cum functioneaza institutiile statului si sa ma manifest. Vreau sa cred ca romanii nu-si doresc linistea din timpul Guvernului Iliescu cand s-au construit venele puternice ale sistemului de coruptie transpartinic si cu o puternica legatura intre politic si parte din comunitatea de afaceri", a spus Basescu, intr-o declaratie la Palatul Cotroceni.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: