Fundatia UniCredit & Universities a acordat bursele anuale

Data publicarii: 09-07-2012 | Finante-Banci

Fundatia UniCredit & Universities a acordat, in acest an, 41 de burse unor studenti sau cercetatori care provin din tari in care grupul UniCredit isi desfasoara activitatea. Studentii/cercetatorii premiati sunt castigatorii urmatoarelor competitii: programe de masterat, burse de cercetare post-doctorat, cele mai bune teze de doctorat si cele mai bune lucrari de cercetare. Toate premiile au fost acordate in domeniul economiei si finantelor.

UniCredit & Universities a devenit o institutie de prestigiu in mediul academic international, lansand initiative in parteneriat cu unele dintre cele mai prestigioase universitati din lume. 

Fundatia a este o veritabila platforma pentru schimbul ideilor intre studenti, cercetatori si profesori din diferite locuri ale lumii.

Profesorul Franco Bruni, presedintele Comisiei Stiintifice a Fundatiei, a confirmat ca succesul initiative deriva nu doar din cresterea numarului de cereri de inscriere primite, ci si din calitatea ridicata a acestora si din numarul mare de tari din care provin. 

Franco Bruni a adaugat ca, in 2011, fundatia a inceput sa promoveze importanta colaborarii si dezbaterii studiilor de cercetare in mediul academic international, prin workshop-uri care vor avea loc in acest an.

Datorita prezentei grupului UniCredit si in Romania, studentii, cercetatorii si profesorii din tara noastra pot beneficia de burse si premii, participand la diversele programe oferite de fundatie.

Despre UniCredit

UniCredit este o institutie financiara de top, cu radacini puternice in 22 tari europene si cu o prezenta internationala pe 50 de piete, cu aproximativ 9.600 sucursale si peste 162.000 angajati la 30 iunie 2010. In Europa Centrala si de Est, UniCredit opereaza cea mai mare retea bancara internationala cu aproximativ 3.900 sucursale. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.

Grupul are operatiuni in urmatoarele tari: Austria, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kargazstan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.

Despre UniCredit & Universities

Este o Fundatie infiintata de UniCredit, care sustine studiile si cercetarea, cu scopul aprofundarii cunostintelor in domeniile economic, juridic si bancar, oferind anual burse si granturi de cercetare in aceste discipline. Fundatia isi desfasoara activitatea la nivel european, punand la dispozitie o serie larga de initiative, pentru studenti si cercetatori din cele 22 de tari in care grupul UniCredit opereaza.