Ministrul francez de finante: Criza din zona euro, pe agenda unui nou Eurogrup la 20 iulie

Data publicarii: 09-07-2012 | International

Reuniunea de luni a ministrilor de finante din zona euro va fi urmata de un alt Eurogrup, la 20 iulie, avand ca scop realizarea de progrese in punerea in aplicare a mecanismelor anticriza, a anuntat duminica ministrul francez al finantelor Pierre Moscovici, transmite AFP.

Ministrul francez a subliniat ca zona euro trebuie sa transforme 'rapid' in fapte deciziile adoptate la finele lui iunie, indeosebi cea privind o supervizare bancara integrata, pentru a putea deschide calea recapitalizarii directe a bancilor spaniole. 

'Este foarte important sa trimitem semnale tangibile ca lucrurile pe care le-am spus la Consiliul european' din 28-29 iunie 'vor fi cu adevarat traduse in fapte. Nu am niciun dubiu in acest sens', a declarat Moscovici in fata presei, cu prilejul evenimentului Reuniunile economice din Aix-en-Provence, in sud-estul Frantei. 

Potrivit lui Moscovici, care a discutat duminica dimineata la Aix-en-Provence cu premierul italian Mario Monti, 'trebuie inceput chiar de maine' /luni/, cand la Bruxelles are loc reuniunea ministrilor de finante din zona euro.

Sursa: AGERPRES