Casa de moda Valentino a fost vanduta pentru 600 de milioane de euro

Data publicarii: 10-07-2012 | Lifestyle

Compania britanica de investitii Permira a vandut casa de moda Valentino pentru suma de 600 de milioane de euro. Cumparatorul este unul dintre investitorii fondului Permira, informeaza The Daily Telegraph.

Compania Permira a detinut Valentino din 2007, dupa ce a cumparat-o in cadrul holdingului Red&Black, impreuna cu Hugo Boss. La scurt timp dupa achizitie, intemeietorul casei de moda, Valentino Garavani, a parasit-o si, treptat, cota Valentino in structura veniturilor Red&Black s-a redus pana la cateva procente. 

Dupa venirea, in 2008, a noilor designeri Maria Grazia Chiuri si Pierre Paolo Piccioli, vanzarile casei au inceput sa creasca. La finele anului 2011, veniturile Valentino s-au cifrat la 22,2 milioane de euro, iar vanzarile la 322,4 milioane. 

Casa de moda Valentino a fost intemeiata in 1959 de designerul Valentino Garavani si omul de afaceri Giancarlo Giametti. Cu timpul, brandul Valentino a devenit unul dintre cele mai cunoscute din lume, pastrandu-si si la aceasta ora reputatia. Garavani si Giametti au detinut casa de moda pana in 1998, cand au vandut-o cu 300 de milioane de euro.

Sursa: AGERPRES