CCR: Procedura suspendarii lui Basescu, respectata. Antonescu e presedinte interimar

Data publicarii: 10-07-2012 | Politica

Curtea Constitutionala a decis luni ca procedura suspendarii presedintelui Traian Basescu a fost respectata. Crin Antonescu, presedintele Senatului, este presedinte interimar al Romaniei.

"In sedinta din ziua de 9 iulie 2012, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.g) din Constitutia Romaniei si al art.44 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a examinat cererea privind constatarea existentei imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei.

In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a hotarat:

1. Constata ca procedura privind suspendarea din functia de Presedinte al Romaniei a domnului Traian Basescu a fost respectata. 

2. Constata existenta imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei.

3. Constata ca, in conformitate cu dispozitiile art.98 alin.(1) din Constitutie, interimatul functiei de Presedinte al Romaniei se asigura de presedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurentiu Antonescu.

In jurul orei 14:00, Traian Basescu s-a prezentat la CCR, unde si-a expus punctul de vedere cu privire la interimatul functiei. Dupa mai bine de jumatate de ora, Basescu a parasit Curtea, indreptandu-se spre Palatul Cotroceni.

Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Curtea Constitutionala va fi prezentata in cuprinsul hotararii, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. 

Hotararea este definitiva si general obligatorie si se comunica Parlamentului si Guvernului", se arata in comunicatul CCR.

Integral in Realitatea.net