Top dobanzi depozite bancare in dolari

Data publicarii: 10-07-2012 | Finante-Banci

In ultimul an de zile, dolarul a oferit cel mai mare randament, si nu raportat la dobanzile platite de catre bancheri la depozite bancare in dolari, dar prin intermediul aprecierii constante din ultimul an asupra monedei nationale.

Astfel, daca acum un an dolarul era cotat in jurul valorii de 3 lei, in acest an dolarul a depasit record dupa record, cursul de schimb valutar a atins in sedinta de luni un nou maxim istoric, si al doilea consecutiv, de 3.6848 lei/dolar. Datorita acestei aprecieri, dolarul a adus celor care au avut inspiratia sa schimbe lei in dolari, un randament de peste 24% doar din aprecierea acestuia, fara a lua in considerare dobanda acumulata in acest an.

Dobanda platita de catre banci pentru dolari este mai mica decat cea oferita la euro, in principal datorita diferentei de dobanda dintre cele doua valute, dar si pentru ca bancile romanesti au nevoie mai mare de euro decat de dolari.

Care sunt cele mai mari dobanzi la depozitele in dolari

Cea mai mare dobanda este platita ca si in cazul depozitelor in lei sau euro de catre bancile cu capital grecesc.

Prin intermediul depozitului Alpha Tax Protect de la Alpha Bank, clientii primesc o dobanda de 4.77% pe an, in cazul depozitului pe 52 de saptamani, la o suma minima de doar 25 dolari.

Banca Romaneasca isi atrage clientii cu o dobanda apropiata de 4.7%, la o suma minima de 150 dolari, si pentru o perioada de economisire de 270 zile, in timp ce pentru depozitul la 210 zile, dobanda este de 4.64%.

Integral in MoneyCenter.ro