Prima licitatie Artmark de bijuterii a avut vanzari de peste 118.000 de euro

Data publicarii: 10-07-2012 | Lifestyle

Prima licitatie Artmark de bijuterii, care s-a desfasurat duminica seara, in duplex Bucuresti-Mamaia, a avut vanzari de peste 118.000 de euro, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Cel mai bine vandut lot a fost "Intrecciato", un inel care poarta semnatura Crivelli din aur roz, decorat cu diamante, rubine si safire roz, la 16.000 de euro. 

De asemenea, la preturi mari au fost adjudecate si "Grande rose" - o brosa din aur alb decorata cu diamante clasice, roze si rubine, la 11.000 de euro, un inel din aur alb cu un diamant negru de circa 11,04 carate, la 9.000 de euro, un pandantiv-inima din aur decorat cu un safir central si diamante, la 4.500 de euro. 

Bijuteriile de colectie, semnaturile de prestigiu si modele originale au fost si ele apreciate de participanti. Astfel, un inel masonic din aur, decorat cu diamant si simbolurile specifice fratiei - echerul si compasul - a obtinut 2.400 de euro - un pret de sase ori mai mare decat estimarea minima -, un ceas de dama Hamilton din aur alb si diamante si-a dublat aproape estimarea maxima, fiind adjudecat cu 4.250 de euro. 

Rata de adjudecare a licitatiei a fost de 74,5 %. 

In 22 iulie, Artmark pregateste o noua selectie exceptionala de bijuterii, asociata cu Licitatia 'Mari Maestri ai Picturii Romanesti: 50 de Capodopere'. 

Sursa: AGERPRES