Hidroelectrica cere cresterea cu 74% a pretului din contractele reglementate

Data publicarii: 10-07-2012 | Economie

  • In prezent, compania vinde energie electrica la 72 lei /MWh, in conditiile in care pretul de productie este de 122 lei
  • Cererea adresata ANRE vizeaza un pret de 125 lei/MWh, cu 5 lei mai mic decat cel practicat in contractele cu "baietii destepti"

Hidroelectrica, companie aflata in insolventa din cauza proastei gestionari a conducerii si, implicit, a unor contracte paguboase cu "baietii destepti", a cerut ANRE sa aprobe cresterea cu 74% a pretului de vanzare a energiei prin contractele reglementate, de la 72 lei la cel putin 125 lei/MWh, au declarat pentru Mediafax surse apropiate situatiei.

Compania vinde energie atat pe piata reglementata, cat si pe cea concurentiala sau prin contracte bilaterale. Tarifele pe piata reglementata (populatia si micii consumatori non-casnici) sunt stabilite de catre ANRE.

"Pretul de productie este de 122 lei/MWh, ceea ce inseamna ca Hidroelectrica a vandut pana acum energie la preturi reglementate cu aproximativ 69% mai ieftin", au declarat, pentru Curierul National, surse din cadrul companiei producatoare de energie electrica.

Comparativ, compania vinde "baietilor destepti" energie la un pret mediu de 130 lei/MWh, usor peste costul de productie.

Integral in Curierul National