Investitie de 1,2 milioane euro la ArcelorMittal Galati

Data publicarii: 11-07-2012 | Afaceri

ArcelorMittal Galati a investit, recent, peste 1,2 milioane de euro intr-un proiect privind design-ul, uzinarea si construirea unei instalatii de injectare a varului in procesul de aglomerare.

Conform unui comunicat al companiei, remis, marti, AGERPRES, aceasta investitie reduce costurile si permite combinatului sa foloseasca minereuri mai ieftine fara a afecta insa calitatea fontei lichide. 

'ArcelorMittal Galati isi continua programul de imbunatatire a performantelor fluxului primar. Investitia in noua instalatie de injectare a varului va consolida capacitatea de producere a aglomeratului, dar in acelasi timp va imbunatati productivitatea si va conduce la reduceri semnificative de costuri, ceea ce este crucial in actualul mediu economic', a declarat Bruno Ribo, directorul general al Combinatului. 

Investitia va aduce economii importante prin folosirea unui nivel mai inalt de concentrate in locul minereurilor scumpe. 

Acest proiect este rezultatul cooperarii intre experti ai ArcelorMittal Galati si specialisti din unitati - surori ale Grupului. Lucrarile de constructie au fost realizate in sase luni, de catre o companie romaneasca. 

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgica si miniera integrata din lume, prezenta in peste 60 de tari. Grupul este lider pe pietele globale importante, incluzand domeniile auto, constructii, electrocasnice si de ambalare, avand sisteme performante de cercetare si dezvoltare, precum si tehnologice, precum si rezerve cuantificabile de materii prime si retele de distributie de top. De asemenea, Grupul detine operatiuni miniere, avand in portofoliu peste 20 de mine in operare si dezvoltare, fiind al patrulea cel mai mare producator de minereu de fier. Compania este prezenta cu unitati de productie in peste 22 de tari, de pe patru continente, pe toate pietele-cheie ale industriei siderurgice, de la cele emergente, pana la cele mature, avand retele de distributie foarte bine dezvoltate. 

  In 2011, ArcelorMittal a inregistrat venituri de 94 de miliarde dolari si o productie de otel de 91,9 milioane de tone, reprezentand aproximativ 6% din productia mondiala de otel. Operatiunile miniere ale Grupului au produs 54 de milioane de tone de minereu de fier si opt milioane de tone de carbune metalurgic. 

ArcelorMittal este cotat la bursele din New York, Amsterdam, Paris, Bruxelles, Luxemburg si la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid si Valencia.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: