Cat stau romanii pe internet - STUDIU

Data publicarii: 11-07-2012 | IT&C

Romanii petrec 18,6 ore online, in medie, pe saptamana, internetul castigand din ce in ce mai mult teren in preferintele populatiei din Romania, care continua insa sa se uite foarte mult la televizor - 21,6 ore saptamanal, potrivit studiului Mediascope Europe, facut public marti de IAB Romania, scrie Gandul.info

In termeni de grad de utilizare la nivel national, internetul se afla pe locul al treilea, dupa TV si radio. Cu toate acestea, intensitatea folosirii internetului este mai mare, romanii petrecand in medie 18,6 ore online (peste media europeana de 14,1 si peste cea din regiune de 16,1). Desi romanii sunt printre cei mai avizi consumatori de TV, cu o medie de 21,6 ore saptamanal, internetul castiga tot mai mult teren in Romania, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX de IAB Romania.

Pe de alta parte, romanii petrec 15,6 ore pe saptamana ascultand posturile de radio (fata de 12,7 ore pe saptamana media europeana) si 5,4 ore pe saptamana citind ziarele (4,6 ore - media europeana). Potrivit Mediascope Europe, in Romania sunt 7,2 milioane de utilizatori de internet (dintr-o populatie adulta de 18,7 milioane de persoane). Astfel, 39% dintre romani sunt online, mai putin decat media din Uniunea Europeana, de 65%.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: