Fitch: Retrogradarea Romaniei din cauza tensiunilor politice, putin probabila

Data publicarii: 11-07-2012 | Finante-Banci

Riscul de retrogradare a calificativului Romaniei pe fondul instabilitatii politice este scazut, afirma analistul principal pentru tara noastra, Matteo Napolitano, din cadrul Agentiei de evaluare Fitch Ratings. Totusi, in cazul in care tensiunile vor duce la derapaje fiscale si la deteriorarea increderii in economie, Fitch ar putea retrograda Romania la "junk”, noteaza Money.ro.

 Framantarile politice din Romania au trezit reactii dure din partea presei internationale, insa unii analisti nu sunt chiar atat de ingrijorati. Agentia de evaluare Fitch a observat evolutiile de pe plan politic, insa un anumit grad de instabilitate a fost deja inclus in cea mai noua evaluare a Fitch. 

 "Credem ca tensiunile politice ar putea sa puna presiune de scadere pe rating doar daca vor duce la derapaje in ceea ce priveste tintele agreate cu creditorii institutionali pe latura de politica fiscala si reforme structurale sau la o teriorare severa a sentimentului economic si a mediului de afaceri”, a afirmat Matteo Napolitano.

Integral in Puterea.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: