Viviane Reding pentru FT: Romania risca sa-si pericliteze sansele de aderare la spatiul Schengen

Data publicarii: 11-07-2012 | Politica

Comisarul european pentru justitie, cetatenie si drepturi fundamentale, Viviane Reding, a declarat marti pentru Financial Times ca fara o revenire rapida asupra deciziilor adoptate de premierul roman Victor Ponta - printre care revocarea ordonantei de urgenta care a redus competentele Curtii Constitutionale si reinstalarea in functie a avocatului poporului - sansele ca Romania sa adere la Schengen vor fi periclitate.

"Daca nu vor exista asigurari foarte credibile si actiuni concrete ale guvernului roman cu privire la restabilirea statului de drept in Romania, tara poate pierde ani intregi in procesul de integrare deplina in UE", a afirmat Reading. 

Romania si Bulgaria se afla inca sub monitorizarea UE pentru a asigura ca cele doua tari isi aduc sistemele judiciare spre normele europene si isi intensifica eforturile impotriva coruptiei si crimei organizate. 

Reding a spus ca o astfel de monitorizare ar putea fi prelungita in cazul in care Romania nu va renunta la actiunile sale, un stigmat politic semnificativ, a comentat FT.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: