Eureko pleaca din Romania dupa pierderi de 30 mil. euro in opt ani

Data publicarii: 11-07-2012 | Finante-Banci

Economia romaneasca pierde investitori straini unul dupa altul, in timp ce politicienii se bat pentru putere pe viata si pe moarte prelungind o criza care transforma Bucurestiul intr-o oaie neagra a Europei. 

Gigantul olandez din industria asigurarilor Eureko, cu subscrieri de 20 mld. euro, urmeaza sa pa-raseasca piata locala la inceputul anului viitor dupa ce in ultimii opt ani a adus zeci de milioane de euro la capitalul subsidiarei locale pentru a acoperi pierderile inregistrate an de an, afirma surse din domeniu, scrie Ziarul Financiar

Romania pierde astfel inca un investitor strain important in Europa, in timp ce politicienii continua sa se razboiasca, prelungind una dintre cele mai periculoase crize din ultimii ani. Piata asigurarilor a fost abandonata si de britanicii de la Aviva, in timp ce germanii de la Bayern LB care controleaza grupul maghiar MKB au iesit de pe piata bancara locala. La nivelul industriei cea mai mare pierdere ramane plecarea Nokia. Numarul investitorilor straini care pleaca se mareste, in timp ce proiectele noi sunt extrem de rare.

Olandezii de la Eureko detin pe plan local un jucator de talie redusa pe piata asigurarilor de viata si un administrator de pensii private si deja i-au anuntat pe cei 200 de angajati ca grupul Achmea (Eureko BV) a decis sa se retraga de pe piata, iar varianta cea mai probabila este inchiderea companiei de asigurari, in timp ce adminis-tratorul de pensii private va fi vandut.

Cititi integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: